Horeca 1 – Horeca keuken assistent(KAS) en Horeca bedienings assistent(BAS)

Het afsluitende praktijkexamen wordt afgenomen door de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Naast de SVH-examens “KAS en/of BAS” worden aanvullende IVIO-examens voor de vakken Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels afgenomen op niveau KSE 2 (vergelijkbaar met referentieniveau 1F). Deze opleiding geeft toegang tot een niveau 1 (entree) opleiding op een MBO/ROC (én de leerling minimaal 16 jaar is). Ze heeft in principe een opleidingsduur van een jaar (na de onderbouw)
en wordt vaak als basis gebruikt voor de opleiding Horeca 2 (entree opleiding voorheen AKA context horeca, in samenwerking met ROC het Graafschap College) binnen VSO Klein Borculo.

Horeca 2 – Entree opleiding (voorheen AKA context horeca)

In samenwerking met het ROC Graafschap College in Doetinchem biedt VSO Klein Borculo deze opleiding aan. De afsluitende (praktijk)examens worden afgelegd onder verantwoordelijkheid van ROC het Graafschap College. Naast deze examens worden aanvullende IVIO-examens voor de vakken Nederlands, rekenen/wiskunde en Engels afgenomen op niveau KSE 3 (referentieniveau 2F). Deze opleiding heeft in principe een opleidingsduur van een jaar (na de opleiding “Keukenvaardigheden fastservice”). Ze geeft o.a. toegang tot (aanverwante) MBO/ROC niveau 2 opleidingen.